علوم شیلاتی fisheries.bu@gmail.com

کاش میدانستم کسیکه از علم بی نصیب مانده چه چیز بدست آورده است. و آنکس که از علم بهره مند شده چه چیز بدست نیاورده است.

علوم شیلاتی fisheries.bu@gmail.com

کاش میدانستم کسیکه از علم بی نصیب مانده چه چیز بدست آورده است. و آنکس که از علم بهره مند شده چه چیز بدست نیاورده است.

روشهای نمونه برداری آبزیان

مقدمه: امروزه بسیاری ازکارهای علمی با خارج کردن یک نمو نه کوچک از جمعیت بزرگ انجام می گیرد .منظور از جمعیت ،کلیه اعضائ متعلق به یک گونه است که در یک ناحیه خاص قرار دارند.در حقیقت اندازه گیری همه ماهیان از یک رود خانه ویا یک دریاچه غیر ممکن است این مسئله در مورد دریا نیز صدق می کند بنابر این ،بخشی ازجمعیتها که نمونه نامیده می شود برای مطالعه بوم شناسی ویا زیست شناسی استفاده می شود.(ولی پور،عبدالمالکی.1379) امروزه نمونه بر داری با اهداف گوناگونی انجام می گیرد اما اولین و مهمترین هدف دراین موضوع، صید گروهی از آبزیان با برخی از انواع ابزار صید برای مطالعاتی از قبیل بررسی ساختار جمعیت(تنوع ، فراوانی، مرگ ومیر، بیماری، تعیین میزان برداشت(MSY) ، بررسی تاثیر آلودگی روی آبزیان ، تعیین میزان تولید و......... است.میزان حجم نمونه صید شده به کارآیی وانتخابگری ابزار صید بستگی دارد .


لطفا به پیوست مراجعه فرمائید


2sample.doc

اهمیت کمی و کیفی آب در صنایع آبزیان

اهمیت کمی و کیفی آب در صنایع آبزیان
نویسنده : مهندس علیجان فخرالدین ، رئیس گروه بهبود کیفیت ، فرآوری و توسعه بازار آبزیان شیلات گلستان
با همکاری دکتر حبیب ا... میرزائی ، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده :
آب از گرانبهاترین منابع طبیعی بوده که تنها قسمتی از آن را می توان بطور قابل قبولی بازیابی نمود . با توجه به نیاز شدید جوامع به آب بخصوص در وضعیت کنونی حفظ و کنترل منابع آبی از ضروریات می باشد . در این حال بحران کم آبی ، مدیریت مقابله با چنین پدیده ای می تواند در کاهش بحران فوق مفید واقع شود . استفاده مؤثر از آب می تواند دوام یک منبع ناکافی را افزایش ، مصرف انرژی را کاهش ، نقایص سیستم را جبران کرده ، بوی فاضلاب را تقلیل و تقاضای رشد سریع جمعیت را برآورده سازد .
استفاده از منابع آب ، حفاظت ، صرفه جویی و استفاده مجدد آن نیز می تواند مزایای چشمگیری برای شرکت آب و مصرف کنندگانش داشته باشد . در مقابل مشارکت در راستای حفظ منابع آبی با درنظر گرفتن تمامی موارد و بکارگیری نیروی متخصص و همچنین فن آوری مناسب و ارزان قیمت در پیشبرد راهبردی این مسئله امری انکار ناپذیر است . حفظ محیط زیست و حمایت از ذخایرطبیعی جهان از جمله ذخایر دریایی و آب شیرین توجه جهانیان را بخود جلب کرده بازتاب فعالیتهای انسانی و توسعه صنعتی و اقتصادی ، تخریب خطوط ساحلی ، آلودگی آب ، تغییرات بنیادی اکوسیستم های ناپایدار و عرضه مواد غذایی فاسد ، تخلیه مواد یا انرژی بطور مستقیم توسط انسان به محیط دریایی از جمله مصب رودخانه ها ، سلامت ذخایر زنده و انسان را به خطر انداخته و مانع پیشرفت فعالیتهای دریایی از جمله صید ، کیفیت آب دریا جهت بهره برداری خواهد شد و همچنین تعداد تفریگاهها را کاهش می دهد . اثرات تخریب محیط زیست آبزیان آب شیرین را نیز می توان در عرضه مواد غذایی آلوده و فاسد مشاهده کرد حتی میزان کم آلوده کننده ها در آب می تواند در تولید فرآورده آبزیان جهت مصرف انسانی بازتاب گسترده ای داشته باشد .
ادامه مطلب ...